Thursday, 14 July 2011

hye..

selamat pagi... wah hari jumaat yg indah.. hary ney aku bgn awl sgt,sbb ad klas.. ha?? klas ape.hurm klas digital video production ngan SIR BARON.. lec aku kuar .. so smtra dye kuar, bole la aku update cte 2 ary lpas, mse aku pg ceramah ntok lesen. seawal 7 pg aku bgn ntok siap2 kn dri. wahh cpt kn.. bkn ape, kak eila to ckp kna dtg b4 pkul 9.so aku dtg la awl,tkt kena tnggl.. so aku smpai di bangsar lbh krng pkul 8.30 pg.. yesss aku xlmbt.. sesampai je aku disana, ad srng bdk laki dah dtg.aku msuk je kart dlm,ddk jap.. akk eila ckp, tnggu jap ye, kte tnggu yg len dtg.. aku snyum jela.. dkt nk pkul 9 rmai pulak yg dtg.. mulanya dtg smuanya llki, aku dh pkir " alamak?? adakah aku seorng saje perempuan?? ala... lemah btol la... tppp tidakkk,xlame lpas to, ad la jgk kaum wanita seramai 4 org dtg,ohh aku sgt2 lega.. kami pun tnggu drive yg nak hantr kami ke tmpt ceramah to.. tpp xsmua yg dtg to nk g ceramah, ad yg nk g amek test computer,n g blja kart track, i mean blaja bwk moto atau kete la. hehe. soo, dlm pkul 10.05 pg,drive to smpai.so kami pun bergerak la.... naek van to dh mcm sadin kot.haha. sbb rmai gle.12 org ad kart dlm too.. ha.. dah cte2 ney, lpe nak ckp, aku pg ceramah kart SEGAMBUT. jauh we.. selamat tmpt dye x ULU sgt. haha.. sesampai disana,dlm pkul 10.40.. kami pg msuk kedlm pejabat untuk mendaftar kn dri.. bg IC then kena ltk cap jari kanan... sesape pnya IC xbole bce,kena byr RM15 ,sebab ad 1 kad wrna hjau ney,sbgai peganti IC yg IC krng xley bce.. so lpas je bg IC aku di suruh naek ke klas KPP1.wahhh.. msuk2 je aku ngat kenapa la kena bdri pnjng2 ney? kena denda ke? hahahaha.rpenya x,kena tulis nme,alamat n pkul brpe kte msuk kelas da...haha gelabah aku.. then dah tulis name smua, aku ddk dpn.. ceh! mcm xcye je kn. haha.. soo jam 11.30pg bru la bermula ceramah too, sbb kena tnggu peserta lain smpai. so dlm klas too ad 19 org peserta.. rmai kn.ad melayu,cina n india... penceramah too nme dye CIKGU KIMI.. aku mulanya semangat gle nk dgr,last2,HAMPEH gantuk weee.. almaklum la,aku xske dgr ceramah. haha.. tpp gagah kn dri untuk mendengarnya jugakkk.. haha.. sooo selama 2 jam penceramah to membebel, akhirnya kami di beri rehat selama 1JAM.. lme kan.. perut dh berbunyi ape agy,jom la pg mkn.. hehe.. aku dah mkn perut dh kenyang mula la aku mengadu nasib kepada WAN SYAH n syg aku SHARUL.hehe. bosan sgt.xde bnda kelakar.atleast klau dye bt aku gelak bole la ilang gntuk aku.. dh 1 jam kami rehat, naek keatas dan dgr semula cermh.. mcm2 la yg CKGU KIMI cerita.msuk jugak la dlm kepala otak aku.. hehe.. tpp kena bce buku jgkk... nnty xley jwb ble exam.. wahhh mse yg di tnggu2,tamat sudah ceramah ntok hari ini, b4 kteorg nak kuar,ad jwb soalan mcm kte test ujian computer to la.. try jawab dlu kn.. then kteorg smua kuar.. CKGU KIMI wish GUD LUCK kart kteorg.. thnx CKGU KIMI.. kami trun bwh amek ic blek, then tnggu abg driver too.ishh mne abg ney, aku nk blek cpt... sbb nak kuar ngan MAKCIK.MAKCIK too bff aku.WLAUPUN umo dye dh 24 thun dye senang kwn ngn aku.pdhal aku ADIK2 dye je kot. heheeh... then abg drive too smpai pkul 4.45ptg,aku dh gumbira .. OTW nak blek kena thn ngn JPJ,aduhai... abg JPJ ney,aku nk blek awl lgy dye lmbt2 kn.. hurmm.. then pkul 5.10ptg aku smpai di BANGSAR.. pg jpe kak eila,dye ckp nak amek exam kol dye,sehari sblm nk pg. so aku ckp ngan dye nnty aku kol dye, mayb ahad aku amek. hehe.. aku chow.. then aku blekkk... wahhh.. sgt penat we... seharian aku disana... soo tnggu next cerita psl test computer nnty.... hehehe... ok la bye2... SIR BARON dah msukk.. assalamualaikum....

P/S: sorry lupa nak amek gmbr mse kart sne... so xde gmbr untuk di pertonton kn. hehe...:)

No comments:

Post a Comment